En el món

En 1858 Maria Rosa Molas i Vallvé va fundar la Congregació de Germanes de Nostra Senyora de la Consolació. Des d’aquesta data fins als nostres dies, les Germanes de la Consolació i el seu carisma de “CONSOLAR” s’han estès arreu del món. Les germanes i els laics vinculats a la família de la Consolació som avui el rostre humà del carisma que l’Esperit va regalar a Maria Rosa.

Per la Família Consolació són vigents les paraules del profeta Isaïes: “Consoleu, consoleu el meu poble diu el vostre Déu” Is,40

La Consolació avui esta present en quatre continents, on el carisma es fa present a través de  l’educació, la  sanitat i obres socials, ajuda a l’església local i centres d’espiritualitat.

 

mapanundo

 

 

A Europa
Ens trobem a Espanya, Itàlia, Portugal i Eslovàquia.

Som consolació:

– En el món de la malaltia i el dolor en tres hospitals i en vuit residències geriàtriques.

– Atenent les diferents situacions de marginació de la dona en quatre centres socials.

– Oferint una educació cristiana i de qualitat als infants i joves en disset col·legis i en dues residències universitàries.

– En altres activitats pastorals en parròquies i en tres cases d’espiritualitat.

A Amèrica
Les Germanes de la Consolació arriben a Veneçuela l’any 1924 i, a partir d’aquest moment, la Congregació va iniciar la seva expansió al continent llatinoamericà.
En l’actualitat estem presents en vuit països : Argentina, Bolívia, Brasil, Xile, Equador,  Mèxic, Perú i Veneçuela.
– Atenem l’educació cristiana en quinze escoles i en una residència universitària. En algunes escoles, a través de menjadors infantils i activitats de promoció humana.

– Dues residències geriàtriques, una llar per a nens discapacitats i altres dues per a nens orfes o en situació de risc, un Cottolengo que acull disminuïts físics i psíquics i quatre centres d’activitats socials diverses són la presència del nostre carisma en el món de la marginació i del dolor .

– Col·laborem en activitats pastorals a les diòcesis i parròquies en cinc comunitats creades amb aquesta finalitat.

– Per als que busquen trobar-se amb el Senyor i amb si mateixos, oferim el nostre servei en dues cases d’espiritualitat.

A l’Àfrica
Les Germanes, arriben a Àfrica l’any 1973. La primera comunitat es va instal·là a  Burkina Faso. L’any 1993 es van establir a Moçambic, el 1998 a Togo i el 2008 a Costa d’Ivori.
– A Burkina Faso es treballa en centres educatius i de promoció social, especialment de la dona; atenem a la infància i fem catequesi als pobles.

– A Togo es té cura de la salut en un hospital i es promou la inserció de les dones joves.

– A Costa d’Ivori les germanes en procés de formació adquireixen els coneixements necessaris per al bon desenvolupament del servei apostòlic.
– A Moçambic s’educa i es promou la infància i joventut.

A Àsia
En aquest immens continent, tan ric en tradicions, les germanes, amb una presència petita però significativa pel servei de caritat i d’esperança que aportem, sembrem la consolació.

Cinc comunitats hi ha a tot el continent: dos a Corea del sud, dos a Filipines a Manila i Cebú i una, l’última fundació, a Myanmar.

En aquestes comunitats l’acció pastoral va dirigida als joves, nens i ancians, en una presència de servei i de clara opció per estendre l’Evangeli de Crist, Bona Nova que es concreta en cada comunitat i en cada germana de la consolació encarnades en aquest continent Asiàtic.

Per més informació podeu visitar la pàgina de la Congregació: http://www.consolacion.org